Ovesná kaše s ovocem a čokoládovým topingem

Ingredience: rýže, mléko, cukr krupice, sůl, ovoce

Postup: rýži přebereme a vypereme. Mléko osolíme, přidáme, krupicový cukr, rýži a vaříme až je rýže měkká. Pro bezpečnou přípravu pokrmu musíme kaši tepelně upravovat po dobu zabezpečující zdravotní nezávadnost.

Čokoládový toping: mléko, máslo, cukr, pudinkový prášek a kakao smícháme a ve vodní lázni mícháme do ztuhnutí pudinku - nesmí přijít k varu. Přejeme dobrou chuť.

Sněhové koule

Ingredience:


Postup

Švestkové táče

Ingredience: mléko, mouka, droždí, vejce, sůl, máslo, švestky.

Postup: připravíme si mouku, máslo , vejce, sůl, cukr, přidáme nakynutý kvásek. Vše promísíme, zpracujeme těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dílky ze kterých tvarujeme koláče. Na ně poté pokládáme nakrájené Švestky. Posypeme drobenkou a dáme péct. Přejeme dobrou chuť.

Fazolové lusky na smetaně

Ingredience: mouka, mléko, sůl, ocet, cukr, smetana, fazolové lusky.

Postup: připravíme si světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem. Ochutíme solí, cukrem a octem. Provaříme, přidáme smetanu a fazolové lusky. Vše necháme ještě povařit a máme hotovo. Přejeme dobrou chuť.

Marocký kuskus se zeleninou a mátovým pestem

Ingredience: kuskus, rajčata, cuketa, paprika, lilek, máta, česnek

Postup: kuskus vysypeme na plech a zalijeme horkým vývarem v poměru 1:1 (případně vodou). Necháme odstát cca 30 minut do změknutí. Mezitím si nakrájíme zeleninu na kostičky a zprudka ji orestujeme na olivovém oleji. Zeleninu přidáme do kuskusu a dochutíme solí. Nakonec přidáme mátové pesto - mátu, olej a česnek rozmixujeme v mixeru do hladka. Přejeme dobrou chuť.